Viikkotunnit

Säännölliset viikkotunnit ja motivoiva opetus takaavat kehittymisesi tanssijana!

Paritanssikurssit Helsingissä

Tuomas ja Reetta opettavat west coast swingiä, buggia ja boogie woogia säännöllisillä viikkotunneilla Avec Dance Clubilla, Helsingin Vallilassa. 

Avec Dance Club eli Avec on uudenlainen paritanssimesta, joka yhdistää swingin, salsan, bachatan ja monen muun suositun paritanssin saman katon alle niin bileiden kuin kurssien merkeissä.  Lue lisää Avecista!

Tanssilajit ja tasot:

Boogie woogie on hersyvän iloinen, improvisoitu paritanssi, jota voidaan tanssia useaan eri tempoon hitaasta nopeaan. Nopea boogie woogie on yksi maailman vauhdikkaimmista paritansseista (jopa 210 bpm), ja saattaa joskus jopa näyttää siltä kuin tanssijat leijuisivat lattian yllä. Boogie woogia tanssitaan svengaavaan rock’n’roll musiikkiin ja se onkin kehittynyt 1950-luvulla Elviksen ja Jerry Lee Lewisin pauhatessa radioissa.

Parasta boogiessa on se, että sitä mahdotonta tanssia ryppyotsaisesti, sillä itsessään jo baunssaava perusaskel ja heittäytyminen musiikkiin saa suupielet kääntymään ylöspäin!

Bugg on ihanan letkeä, improvisoitu paritanssi, josta on helppo aloittaa oma swing-tanssiharrastus!

Buggissa on svengaava, yksinkertainen perusaskel ja tanssin ytimessä on vahva musiikin tulkinta. Tyypillistä sille on monimuotoinen vartalonkäyttö, erilaiset rytmivariaatiot sekä kuviot, jotka saavat joskus jopa pään pyörälle.

Bugg on lähtöisin naapurimaasta Ruotsista ja on vakiinnuttanut suosionsa myös Suomessa niin sosiaalitanssina bileissä, tanssilavoilla kuin kilpailuissakin.

West Coast Swing on yksi nopeimmin kasvavista paritansseista, ja laji niittänyt suosiota erityisesti nuorten keskuudessa. West Coast Swingiä eli tuttavallisemmin westiä voidaan tanssia lähes jokaiseen Spotifyn top-listoilta löytyvään biisiin ja tietysti vanhempiiin blues-klassikoihin.

Westissä parityöskentely on muiden swing-tanssien tapaan suuressa roolissa. Myös seuraajalla on suuri vapaus luoda, toteuttaa ja maustaa niin omaa yksilöllistä kuin yhteistäkin tanssia. Tyypillistä on rullaava askellus ja parin liikkeestä syntyvä kuminauhamainen elastisuus.

West Coast Swing on lähtöisin Kalifornian auringon alta ja nykyisin sitä voi tanssia ympäri maailmaa!

Lukujärjestyksen tasot: 

VIHREÄT kurssit ovat alkeiskursseja, eli niille voit tulla vaikka et vielä olisi tanssinut askeltakaan. 

SININEN kurssi sopii tanssijoille, joilla on vähintää 0,5 vuotta kokemusta kyseisestä tanssilajista ja jotka osaavat jo kyseisen lajin perusteet. Näillä kursseilla saat uutta materiaalia ja kertaat perusteita paremmiksi. 

PUNAINEN kurssi on edistyneiden kurssi, jolla sukelletaan syvälle tanssiin. Näillä tunneilla viilataan perusteita, edetään vaikeampiin kuvioyhditelmiin ja työstetään omaa vartalonkäyttöä entistä tanssillisemmaksi.

Mitä meistä sanotaan?