Tarinamme

Tuomas

Sillanpää

“Miksi muumit ovat niin pulleita?” , kysyi mikrofonin käsiinsä saanut 5-vuotias Tuomas täpötäydessä bussissa. “Koska Tove Jansson unohti piirtää niille pyllynreijät”, vastasi Tuomas heti perään ja ihmiset nauroivat!

Esiintyminen ja muiden viihdyttäminen kasvoi osaksi Tuomasta jo tarhaiässä, mutta tanssin tämä nuori tähti löysi  noin kymmenen vuotiaana. Myös nyrkkeilyvalmentaja kehui tanssiharrastusta ja neuvoi muita poikia ottamaan mallia jalkatyöstä Tuomakselta. Vaikka tanssi olikin aluksi vain harrastus muiden joukossa, niin se oli ainoa paikka, missä esiintymistä pääsi harjoittelemaan oikein luvan kanssa ja paljon. Esiintyminen ja hyvät kaverit olivat isoja syitä sille, että tanssi kasvoi ykköslajiksi. 

Tuomaksen ensimmäinen isompi koitos oli vuonna 2004 Tampereen Hervannassa järjestettävät  Boogie Woogien MM-kilpailut. Siellä aloitteleva showmies pääsi itse kisailemaan junioriluokassa ja näkemään sen ajan huippupareja useista eri maista tekemässä temppuja, joita et omalla salilla nähnyt! Vaikka Tuomaksen sijoitus olikin toiseksi viimeinen niin kokemus oli ykkösluokkaa ja nälkä tanssin oppimista kohtaan kasvoi isosti.

Kaverit, tanssi ja pallopelit olivat asiat jonka ympärillä Tuomaksen elämä pyöri. Koulussa kiinnosti lähinnä musiikki, liikunta ja kaverit. Treenit ja kisat ovat olleet asia, jotka pitivät nuoren miehen “kaidalla polulla” sekä viitoittivat tietä, jos elämä on muuten ollut epävarmaa.

Reetta

Koivuniemi

Reetta Koivuniemi

Reetalla tanssiminen on taidettu periä geeneissä, sillä sekä äiti että isä ovat ahkeria lavoilla kävijöitä. Kun neljän vanhasta Reetta pääsi äidin mukaan tanhuamaan erityisesti polkka sai tämän pikkuneidin jalat vipattamaan. 

Tanhuaminen jatkui aina yläasteelle saakka, kunnes erilaiset kamppailulajit astuivat hetkeksi kuvioihin. Yläasteen jälkeen muutto kotikunnasta Kaustiselle ja musiikkilukion aloittaminen olivat iso muutos. Lukiossa Reetta keskittyi enemmän pianon soittoon ja erityisesti laulamiseen, kunnes ajokortin saaminen avasi uudenlaiset mahdollisuudet tanssimiseen ja lavoilla käymiseen. Kaustisen vuosina Reetalle rakentui entistä vahvempi suhde musiikkiin ja hän löysi rohkeutta ilmaista itseään musiikin avulla. Lukion lopulla tanssiminen alkoi tuntua eniten omalta tavalta nauttia niin musiikista, liikkeestä kuin vuorovaikutuksesta parin kanssa. 

Kun kesällä 2006 varmistui opiskelupaikka Otaniemessä, alkoi niin asunnon kuin tanssikurssien etsintä. Reetta oli täynnä intoa,energiaa ja kunnianhimoa ja hän halusi oppia paritanssista mahdollisimman paljon. Erityisesti rock’n’swing lajit menivät oikopäätä suosikkilistan kärkeen ja Helsinkiin muuton jälkeen Cometsilla tanssittiinkin lähes joka ilta. 

Tarve oppia ajoi eteenpäin ja Reetta uskaltautui kokeilemaan tanssimista myös kisalattialle. Tämän jälkeen paluuta ei ollut.

YHDESSÄ

Oli vuosi 2008 kun koulun liikuntasalin putkimankassa pauhasi Jerry Lee Lewisin suositut kappaleet ja Tuomas ja Reetta tanssivat ensimmäistä kertaa. Alunperin tarkoitus oli vain treenailla hetki yhdessä. Tanssi ja huumorintaju loksahtivat kuitenkin niin hyvin yhteen, että tämä lyhyeksi aiottu treenikokeilu jatkuu edelleen…

Tuomaksen ja Reetan kilpailu- ja esiintymiskokemus on vertaansa vailla. He ovat voittaneet yhdessä lukuisia kilpailuja ja astelleet kisalattialle satoja kertoja. He ovat voittaneet yhteensä 11 Suomenmestaruutta boogie woogiessa, buggissa ja lindy hopissa. Tämän lisäksi heillä on useita mitalisijoja ja finaalipaikkoja kansainvälisistä kilpailuista. He ovat myös esiintyneet useita kertoja televisiossa ja erilaisissa tapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Menestyksestä huolimatta molemmille on ollut tärkeää pystyä olemaan oma itsensä niin kisalattialla kuin sen ulkopuolellakin. Kisalattialla heidät tunnetaan vahvasta esiitymisestä, hyvästä tekniikasta ja yllätyksellisestä musiikintulkinnasta.

Boogie woogie SM finaali vuonna 2014

TFW ja West Coast Swing mukaan kuviohin

Vuonna 2014, kun kauan tavoiteltu paikka MM-finaalissa vihdoin saavutettiin, olo oli tietysti onnellinen mutta väsynyt. Sijoitus tuosta kilpailuista oli 6. ja matka palkinnoille vielä pitkä. Treenisalilla puurtaminen kaipasi rinnalleen jotain uutta ja pari päätti rohkeasti pitää tauon kilpailemisesta. Tuomas ja Reetta ovatkin aina uskaltaneet kokeilla, heittäytyä sekä haastaa tuttuja tapoja tehdä asioita. Tällä kertaa mukaan kuvioihin tuli TFW Helsinki, kuntosali, jota pyörittävät suomalaiset huippubreikkarit. Paikka alkoi tuntua välittömästi kodilta. Järkevä oheistreeni toi mukanaan niin fyysisesti kuin henkisesti vahvemman parin takaisin kisalattialle vuonna 2016, jolloin he voittivat mm. boogie woogien Pohjoismaiden mestaruuden. Training For Warriors -systeemillä on lisäksi ollut iso vaikutus siihen, miten Tuomas ja Reetta opettavat ja valmentavat tänä päivänä. 

Opettamassa boogie woogia ulkomailla

Vuonna 2017 Tuomas ja Reetta aloittivat west coast swingin eli westin treenaamisen. Tämä tanssi vei heti mukanaan vapaudellaan ja teknisellä vaativuudellaan. Vaikka hyvä vienti-seuraaminen on aina ollut Tuomaksen ja Reetan tanssin lähtökohtana, on west coast swing tuonut tähän syvemmän ulottuvuuden. Palo kilpalattialle tässäkin lajissa on ollut alusta asti kova ja lisäksi kilpailumuoto Jack’n’Jill, jossa parit arvotaan, oli piristävä muutos aiempaan. Tällä hetkellä Tuomas ja Reetta kilpailevat molemmat Advance divisioonassa ja ovat saavuttaneet nopeasti Suomen kärkitanssijat lajissa. West Coast Swing on edelleen vahvistanut heidän tyyliään niin tanssijoina kuin opettajina.  

Joka päivä parempi kuin eilen

Opettajina ja valmentajina Tuomas ja Reetta ovat positiivisen energisiä, kannustavia ja ammattitaitoisia. Uuden oppiminen ja “halu olla parempi kuin eilen” motivoi molempia kehittämään itseään niin tanssijana, opettajana kuin valmentajana. Tuomaksen utelias luonne haastaa sopivasti tutut tavat toimia ja hän etsii jatkuvasti uusia, innostavia näkökulmia ja progressioita erilaisiin harjoitteisiin. Kun tähän yhdistetään Reetan sisäinen insinööri, joka pilkkoo asiat riittävän pieniin kokonaisuuksiin ja muistuttaa toistojen tärkeydestä, myös keskittymistä vaativat yksityiskohdat saavat opetuksessa ansaitsemansa huomion. Lisäksi heidän huumorintajunsa tekee tunneista lähes poikkeuksetta viihdyttäviä.  

Hidas boogie woogie esitys Casinolla

Huhtikuun 5. päivä vuonna 2019 Reetta allekirjoitti naistenklinikan synnytyssalissa osakeyhtiön perustamisilmoituksen. Seuraavana päivänä syntyi ihana Ella, eikä kumpikaan voinut aavistaa, millainen tunteiden vuoristorata tästä vuodesta oli tulossa. Kesän jälkeen remonttipölyn keskeltä kuoritui uudenlainen paritanssimesta Avec Dance Club, joka avattiin elokuun 26. päivä 2019. Yhdessä Johanna Sallisen, Omar Bakrin ja Matias Löyttyniemen kanssa perustettu tanssikoulu onkin nopeasti lunastanut paikkansa yhtenä Suomen parhaista. Huippuopetus ja ystävällinen, kannustava ilmapiiri ovat Avecin tavaramerkkejä ja toivottavat tervetulleeksi jokaisen tanssijan.

Avec Dance Clubin huippuopettajat ja iloinen meininki

Kilpailumenestys

Boogie woogie

  • SM kulta 2012, 2013, 2014, 2016
  • MM 6. sija 2014
  • PM kulta 2016

Bugg

  • SM kulta 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017
  • PM pronssi 2017, hopea 2016, 
  • MM 6. sija 2011 

Lindy Hop

  • SM kulta 2011

West Coast Swing 

  • Kilpailuluokka: Advance
  • Tarkemmat kilpailutulokset löydät World Swing Dance Council sivuilta täältä.

Haluatko oppia tanssimaan, kilpailemaan tai esiintymään entistä paremmin?